VinterVild

Alla inlägg under oktober 2010

Av vintervild - 22 oktober 2010 13:25

Det snöade när jag vaknade imorse, helt underbart! Jag älskar snö, när det är kallt och fruset ute och hela världen lyses upp av månens sken i den gnistrande snön. Mmm.. snö.. Jag älskar iaf snö i början, efter några månader så kan det blir lite långtråkigt, men idag var det så här vackert ute:


 

Ett vinterlandskap


Nu så håller allt på att smälta bort igen, men jag hoppas att det kommer mer snö snart.


Psykologbesök idag gick bra, det känns som att vi gör lite framsteg i myrsteg, men det är väl bättre än inga steg alls, eller hur? Jag ska fundera på sätt att utsätta mig för ångest i lagom nivåer för att sedan bygga på tiden och intensiteten tills jag är botad, eller vad man nu kan kalla det. Åtminstonde så att jag kan hantera min ångest någorlunda, det är en bra sak.


Ska snart till veterinären med missen för att ta bort dränaget, förhoppningsvis så kommer såret att läka bra sen och vi kan släppa ut honom och slippa lyssna på gnällandet :P

Av vintervild - 21 oktober 2010 14:00

Det blev inget jobb idag, min söta rumpa växte fast i soffan och jag klarade inte av att slåss med tigern. Ringde och skyllde på defekt katt, inte en hel lögn, men lite. Han hade klarat sig utan matte, men matte hade inte klarat sig utan missen. Jag är dålig, jag vet, men ibland så orkar jag helt enkelt inte. Det ska bli intressant att se om jag lyckas komma till jobbet på måndag...

Ska på konsert ikväll hur som helst, det kan ingen få mig att missa (även om jag inte är det minsta på humör just nu).

 

Söta kissar som längtar ut


Älsklingen gick till jobbet tidigt idag, klockan var knappt åtta när han försvann ut genom dörren vilket är väldigt ovanligt för att vara han. Jag lyckades sova när han kom inatt, och vi gosade. Jag älskar honom även om han jobbar massor...


Resten av dagen innan jag ska gå kommer bestå av med House på TV, lite tvätt, disk och städning. Måste väga upp för min dålighet.

Av vintervild - 21 oktober 2010 09:52

Sista dagen med 50%, skrämmande. Jag har inte kommit till jobbet än, tog en sista sovmorgon och sitter och njuter med en kopp te nu. Det kommer att dröja minst två timmar till innan jag beger mig för jag måste jobba sent ikväll. H och jag ska på The Divine Comedy ikväll, yay! Och hon kommer direkt från sitt jobb så vi ska träffas precis innan och då valde jag att jobba sent istället för att jobba tidigt och komma hem mellan och sedan åka igen.

Ska bli så kul med konsert, det var länge sedan.


Jag har jobbat på min läxa med, det är aldrig kul. Det triggar ju ångesten ännu mer, och det är därför jag undviker att göra den. Flyktbeteende. Men nu har jag varit duktig trots att det resulterade i en väldigt arg tiger som morrar och hotar. Jag hoppas att herr psykolog blir nöjd imorrn.

Av vintervild - 20 oktober 2010 23:20

Älsklingen jobbar sent ikväll och jag är sur. Inte så mycket för att han jobbar sent, utan för att han inte verkar bry sig. Ringde för ett tag sen o ville prata lite eftersom jag vet att han kommer hem sent, men han kunde inte slita sig i två minuter för ett samtal. Visst förstår jag om han är mitt i något viktigt, men han bara låtsades lyssna och hörde inte alls vad jag sa. Respektlöst. Men ska sova nu, han får väll komma när han kommer, jag orkar inte bry mig.


Missen mår bättre och bättre, sitter på matbordet och mjauar uppgivet för att han vill gå ut. Tydligen har det inte blivit en innekatt av honom än, men det kommer förhoppningsvis. Färre faror här.

Katten har gömt sig någonstans, har inte sett henne på några timmar så hon sover nog sött. Hon var supergosig tidigare, låg under filten i soffan och kurrade.


Imorrn sista dagen på 50%, jag ska försöka att inte få panik inför måndagen.

Av vintervild - 20 oktober 2010 10:51

Hade stora planer på att springa imorse innan jobbet, men efter en titt ut genom fönstret så somnade jag om två timmar på soffan istället. Det börjar bli lite mörkt och kallt för morgonlöp nu, så motiverad är jag tydligen inte...


Missen mår bättre, springer och leker och har svansen i topp. Det är inga problem att få i honom medicinen som tur är och han går nästan med på att tvätta svansen. Men bara nästan, lite nackgrepp måste jag ha på honom för att komma åt.

Han är i onåd med älsklingen, dock. Jag tror inte att missen gillar kattsanden vi köpte sist, den vi brukar köpa var slut så det fick bli en annan sort. Nummer två gör han i lådan, men imorse så kissade han på den nytvättade badrumsmattan så fort den landat på golvet. Sedan så hoppade han ner i badkaret efter att älsklingen duschat, och eftersom vattnet rinner ner så sakta så blev det en väldigt blöt katt. Vem vet, det kanske bara finns en katt hemma när jag kommer från jobbet i eftermiddag...


Motivationen till att gå till jobbet är låg med, jag vet inte hur jag ska klara att jobba längre timmar från nästa vecka. Jag har ju klarat det utan problem tidigare, och de andra klarar det, men jag vet hur det ska gå nu. Hur ska jag hinna allt, hur ska jag orka? Jag orkar ju knappt som det är... Vi får se om jag håller ihop i slutet av nästa vecka...


Pratade med min endokrinolog om mina värden igår, nu är de för höga. Men jag ska ta den högre dosen ett tag till och kolla igen om några månader. En följetong det här...

Av vintervild - 19 oktober 2010 09:22

Åter på jobbet, kom alldeles nyss och ska hoppa lunchen så jag kan komma hem till den defekta missen så fort som möjligt. Vi tvättade såret igår, massor med koksaltlösning, och det verkade inte göra ont alls så han fick väldigt bra smärtstillande. Sedan var han halvt galen hela natten och vi var tvungna att kasta ut båda katterna och stänga dörren för att kunna sova.

Imorse verkade han ha ont igen och fick smärtstillande tillsammans med sin antibiotika innan jag gick och tränade. Nu hoppas jag att det går åt rätt håll härifrån.

Body Pump imorse, får fortfarande ont på samma ställe när jag gör crunches så väldigt lite mage idag. Stretchade ordentligt efteråt, försöker ta med mig det jag lärt mig på kursen så allt blir gjort på rätt sätt.


Jag har lite panik över att jag ska börja jobba 75% på måndag, jag vet inte hur det är tänkt att gå och hur jag ska hinna med. Ska vara ledig på fredagar så måste jobba 8 h två dagar och 7 h två dagar. Det är tre resp. två timmar mer än idag! Och jag hinner ju knappt som det är... Men jag antar att det kommer att gå, det gör ju det för alla andra och så himla speciell är jag inte.

Jag försöker att inte ha panik, men det går inte så bra just nu kan jag säga... När vi satte datumet så kändes det så långt borta, men tiden går som bekant alldeles för fort.


Jag har blivit inbjuden till en inofficiell högstadiereunion med om några veckor. Jag tror inte att jag ska gå, högstadiet var inte min lyckligaste tid precis. Inte mobbad med ord eller slag, men icke-existentiell. Och jag vet hur det kommer att bli för vi hade reunion för några år sedan som jag gick på. De första fem minuterna var alla glada och trevliga och "det är så kul att träffas, jag har saknat dig",  men sen kom de gamla mönsterna fram och jag kan klara mig utan det. En gång i livet räcker.

Av vintervild - 18 oktober 2010 14:54

Missen har varit hos veterinären idag och fått dränage insatt i såret på svansen. Han tyckte det gjorde ont så han fick narkos och nu vinglar han runt i lägenheten eftersom han vägrar att sova trots att han knappt kan stå på benen. Jag hoppas att han bestämmer sig för att sova snart.

Har fått medicin som han ska få med, med start imorgon. Koksaltlösning inhandlat för rengöring så nu ska söta missen bli frisk. Får bara hoppas att han kan hålla sig frisk med...


Det blev inget jobb för mig idag, när jag var klar med veterinär- och apoteksbesök så var det ingen idé att åka in. Älsklingen är hemma med, men han sitter bara och pratar i tfn så han är inte så mycket sällskap. Funderar på att lägga mig en stund innan yogan.


Tigern har varit lugn på sistonde, jag anar oråd. Den brukar komma tillbaka med full kraft efter en tids lugn så jag bävar för vad som komma skall. Just nu försöker jag bara hålla mig lugn...

Av vintervild - 17 oktober 2010 12:46

Middagen igår var trevlig, vi var på Grill och det var en upplevelse. Mer bar än restaurang, men maten var bra och servicen perfekt. Jag var nöjd iaf, förrätten var jättegod, och stor, huvudrätten var bra, visserligen quorn men jag orkade inte gnälla, och efterrätten var jättegod. Det var en muffins till, men den snälla servitrisen kollade om det var mjölk i, och det var det så jag fick sorbet istället. Så ska service vara.

Älsklingen var rätt nöjd, men han är svår att behaga. Efterrätten tyckte han var underbar, och vinet han valde var perfekt. Det dyraste vin jag någonsin har druckit, 800:- flaskan, men det var det värt.


Idag sov vi länge, åt frukost och nu är älsklingen iväg och fixar med båten. Jag funderade på en springtur, men känner mig lite bakis och orkar inte gå utanför dörren innan jag måste. Jag har stretchkurs i eftermiddag, tänker titta på "House" tills jag måste gå. En lagom söndagsförmiddagsaktivitet.


Missens tillstånd går upp och ner. Det ser bra ut en dag och sedan ser det sämre ut. Idag hade han massor med klägg som behövde komma ut, inte populärt men välbehövligt. Ser det inte fint ut i kväll så ringer jag veterinären imorgon så han kan få antibiotika så han kan bli bättre. Tyvärr så är han inte försäkrad, men det är smällar man får ta när man har en söt misse att ta hand om.


Min ångestläxa har jag inte orkat ta itu med på sistonde, jag orkar helt enkelt inte sätta mig ner och tänka på ångest, när, hur och varför. Jag vet att jag måste, men jag orkar helt enkelt inte...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skapa flashcards